ead> دریاچه کیو

امیدوارم لحظات خوبی در این وب سایت داشته باشید .....

دریاچه کیو
نویسنده : dr.amir m تاریخ : یک شنبه 12 مرداد 1393

مقاله برگزیده

 

 

دریاچه کیو در موقعیت جغرافیایی E482107 و N333030 در استان لرستان قرار دارد. درياچه كيو در كنار پاركي به نام كيو در خرم آباد واقع شده است و آب آن از چشمه تامين مي شود . اين درياچه ، زيبايي خاصي به شهر بخشيده است . مساحت آن هفت هكتار و عمق آن بين سه تا هفت متر است . اين درياچه از ارزش هاي توريستي درون شهري بر خوردار است و داراي شهر بازي و امكانات تفريحي متنوعي است .

 

این دریاچه در شمال غربی شهرستان خرم آباد و در کنار پارکی به همین نام واقع است. آب این دریاچه از چشمه‌ای که در زیر آن قرار دارد تامین می‌شود. مساحت دریاچه کیو 7 هکتار و عمق آن بین 3 تا 7 متر است. کیو در گویش لری به معنی کبود رنگ و آبی است و علت نامگذاری آن آب زلال و عمق دریاچه‌است که به رنگ آبی و نیلی دیده می‌شود.  ین دریاچه از ارزش‌های توریستی درون شهری فراوانی برخوردار بوده و زیستگاهی مناسبی برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر است.......



:: موضوعات مرتبط: شهرستان خرم آباد، دریاچه کیو، ،

ادامه مطلب
قلعه فلک الافلاک
نویسنده : dr.amir m تاریخ : شنبه 11 مرداد 1393

مقاله برگزیده

 

فَلَک‌الافلاک یا دژٍ شاپورخواست قلعه‌ای تاریخی در مرکز شهر خرم‌آباد در استان لرستان است. فلک‌الافلاک با نام قلعه دوازده برجی هم شناخته می‌شود. قلعه فلک‌الافلاک بر فراز تپه‌ای مشرف به شهر خرم‌آباد و در نزدیکی رودخانه خرم‌آباد قرار گرفته و چشم‌گیرترین اثر تاریخی و گردشگری درون شهر خرم‌آباد است. این بنا مربوط به دورهٔ ساسانیان است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.....



:: موضوعات مرتبط: شهرستان خرم آباد، قلعه فلک الافلاک، ،

ادامه مطلب
قلعه رکی
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

 

این قلعه در شرق دهستان«تشکن» از توابع بخش دوره چگنی خرم­آباد بر بالای قله­ای به نام «رکی» در ارتفاع 1000 متری کوه «برآفتاب» قرار گرفته است. سطح قلعه با تخته سنگ­های بزرگ فرش شده است و نشان می­دهد که در داخل قلعه روزگاری قصری وجود داشته است. این دژ خشتی است ولی ستون­های آن سنگی است. این دژ بر تمام جلگه تشکن تسلط دارد و راه­های دو سوی کوه و دره­های شمالی آن را زیر نظر می­گیرد.

منبع:irandeserts.com

 



:: موضوعات مرتبط: شهرستان خرم آباد، قلعه رکی، ،

قلعه زاخه یا زاغه
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

در 2 کیلومتری شرق تپه باستانی و روستای«چغابل»خرم­آباد، آثاری از یک دژ که از سنگ ساخته شده، باقی مانده است. بیشتر طاقهای آن از زیر خاک سربرآورده ­اند. اما بخش اعظم این دژ، هنوز در زیر خاک پنهان است و شکل تپه خودنمایی می­کند. دهانه برخی از طاق­ها به پنج متر هم می­رسد و چند اتاقی که از خاک بیرون آمده­اند، به هم مربوط و متصل هستند. در بعضی از اتاق­ها به سوی شمال و برخی دیگر به جانب جنوب باز می­شوند.

به احتمال زیاد، بنایی که در جنوب شرقی آن واقع شده، یک آتشکده قدیمی بوده است. بیشتر
سنگ­های بع کار رفته در این بنا، یا حجاری شده­اند و یا قلوه­ای هستند. کیفیت ساخت و ظاهر بنا نیز به آثار دوران ساسانی شباهت بیشتری دارد. مرمت و بازسازی این قلعه، آن را به یک اثر جالب توجه تاریخی تبدیل خواهد کرد.

منبع:irandeserts.com

 



:: موضوعات مرتبط: شهرستان خرم آباد، قلعه زاخه، ،

صفحه قبل 1 صفحه بعد


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.




تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به راهنمای گردشگری استان لرستان و اراک مي باشد.